В Україні запроваджують зміни у вимкненнях світла

09:51 28 серпня 2024 р.

Фото до новини

Графіки вимкнення світла не працюють у низці областей України. У деяких регіонах запровадили аварійні вимкнення світла, а в низці областей - скасували графіки.

Сьогодні, за попередніми повідомленнями "Укренерго", відключення світла повинні діяти упродовж всієї доби, пише DailyLviv.com.

Планувалося, що електроенергію одночасно будуть вимикати у двох чергах.

Зранку 28 серпня у Києві та частині областей України запровадили аварійні відключення світла, а деяких регіонах - частково. У таких випадках графіки погодинних відключень світла не діють.

Так, у ДТЕК повідомили, що у Києві, а також у Київській, Одеській та Донецькій областях введені екстрені відключення. Відповідне розпорядження видало "Укренерго".

Також екстрені обмеження ввели (за даними обленерго):

Миколаївська область: екстрено відключені 1 і 2 черги, паралельно діють графіки погодинних відключень відповідно до анонсованого розкладу.

Кіровоградська область: додатково до графіків ввели дві черги графіка аварійних відключень.

Чернігівська область: аварійно відключили 1 та 2 черги.

Полтавська область: застосували аварійні відключення електропостачання. Це стосується 1 та 2 черг із 10.

Крім того, у низці областей на заході України були скасовані графіки стабілізаційних відключень світла. Йдеться про Івано-Франківську, Тернопільську та Волинську області.

У Тернопільській та Волинській областях, за вказівкою "Укренерго", з 3:00 скасовані графіки обмежень.

У Львівській області графіки вимкнення електроенергії зранку 28 серпня були скасовані.

Нагадаємо, 26 серпня російські війська атакували українську енергетику. Були пошкоджені енергооб'єкти у 15 областях України.

На тлі цього ситуація зі світлом у регіонах знову погіршилася. Енергетики були змушені повернутися до графіків погодинних обмежень. Також застосовувалися екстрені відключення через виникнення дефіциту, зокрема, у пікові години споживання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів