В Україні ліміти світла встановлюватись по-новому

09:52 10 червня 2024 р.

Фото до новини

З 24 червня з доступної електроенергії в Україні будуть відмінусовувати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі. Після цього ліміти споживання встановлюватимуться рівномірно між областями.

Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі "Київ24", пише DailyLviv.com.

За словами Бойка, днями було виведено з ремонту атомний блок, що дозволило додати енергосистемі 1000 МВт й уникнути обмежень світла на цих вихідних. Втім, вчора, 9 червня, все ж довелось впродовж години залучати аварійну допомогу сусідів.

Зокрема він розповів й про те, що з 24 червня в Україні по-новому встановлюватимуть ліміти світла для областей.

Читайте також: У «Львівобленерго» повідомили як відбуваються вимкнення на Львівщині

"Ми з доступної електроенергії в Україні будемо віднімати обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі й вже з таким винесеним за дужки обсягом буде доводитись ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахування критики, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% будуть доведені до кожного регіону. Відповідна тривалість вимкнень в Україні плюс-мінус повинна вирівнятись", - пояснив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики.

Читайте також:  Уряд визначив об'єкти, які не вимикатимуть від електроенергії. Перелік

Упродовж останніх місяців Російська Федерація посилила масовані обстріли проти України. Під удар потрапляла також й енергетична інфраструктура, що призвело до повернення графіків відключень. Спочатку обмеження діяли для бізнесу, втім пізніше вони вводились й для побутових споживачів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів