В «єдиному вікні» при митниці фіксуватимуть кожне рішення інспекторів

15:25 15 серпня 2016 р.

Фото до новини

Нова система «єдиного вікна» при митниці змусить інспекторів Держпродспоживслужби не затягувати штучно перевірки, в очікуванні хабарів, та відповідати за свої дії.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 15 серпня, під час інтерв'ю-прес-конференції на тему:

«Єдине вікно»: початок реформ на митниці?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління організації митного контролю Львівської митниці ДФС України Ігор Каламуняк.

- Якщо інспектор впродовж чотирьох годин після того, як підприємець надав усі потрібні документи, не приймає ніякого рішення, то це рішення формується в системі автоматично – про проведення та завершення цього виду контролю. А потім за це все треба нести відповідальність. Хтось ту базу проаналізує, - попереджає він.

Також, за його словами, якщо хтось з інспекторів суміжних служб захоче провести додаткові перевірки та вимагатиме додаткові документи, то йому доведеться обґрунтовувати свої дії. 

За словами керуючого партнера консалтингової компанії Advice Group Антона Подільчака, в «єдиному вікні» буде зібрана вся інформація про проходження митного та іншого контролів певного підприємця. І це полегшить життя саме підприємцям.

- Є проблема в бізнесу, коли саме цього бізнесмена чи саме цю групу товарів можуть дуже прискіпливо перевіряти. І в цій системі, коли все зібрано докупи, то й підприємець може дізнатися, й представник контролюючого органу зможе пояснити, чому були прийняті рішення про додатковий контроль. І тоді розмотувати проблемі питання буде легше, - вважає він.

За його словами, дотепер кожен інспектор приймав своє рішення, яке ховав у стосах паперів. І в разі перевірки міг просто знищити докази.
Антон Подільчак переконаний, що до даних «єдиного вікна» будуть мати доступ не тільки контролюючі інстанції, але і підприємці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів