В автобусі №53 людині з інвалідністю прищемило плече. Водій пояснив ситуацію

17:35 19 липня 2024 р.

Фото до новини

На Гарячу лінію міста надійшло звернення, що в автобусі №53 при виході зі салону людині з інвалідністю дверима прищемило плече.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Подія сталася сьогодні вранці на зупинці «вул. В. Шухевича». Водій автобуса пан Володимир пояснив подробиці ситуації.

Зокрема, він розповів, що чоловік зайшов в автобус близько 7:00 на Новому Львові. Ще на зупинці водій зауважив, що чоловік був на кріслі колісному. Тож п.Володимир під’їхав максимально близько до бордюра, «нахилив» автобус, що технічно можливо для цієї моделі, та хотів вийти з салону, щоб опустити пандус. Однак, чоловік піднявся та самостійно зайшов у салон. Жінка, яка його супроводжувала, завезла крісло колісне.

З автобуса пасажир виходив у центрі — на зупинці «вул. В. Шухевича». Але, на жаль, не попередив про це водія.

«Приїхавши в центр, до зупинки «вул. В. Шухевича», я максимально близько під’їхав до платформи. Ця зупинка інклюзивна, з піднятою платформою.  Відчинив усі двері та чекав, поки вийдуть пасажири. І коли вже більше ніхто не виходив, я натиснув на кнопку, щоб зачинити двері. І саме в цей момент в дзеркалі я побачив в дверях колеса крісла колісного. Але двері не можуть травмувати людину, бо стикаючись із кимось чи чимось, автоматично відчиняються. Так і відбулося: двері вдарися об колеса і відчинилися. Чоловік виїхав, і з ним вийшла супроводжуюча особа.

Якби мене попередили, що будуть виходити, – такого б не сталося. Адже були вже не поодинокі випадки, коли люди з інвалідністю чи старшого віку попереджають, що будуть виходити і просять почекати або ближче під’їхати до зупинки. Я на цьому маршруті працюю вже 13 років і жодних подібних ситуацій ніколи не було.

Мені прикро за такий випадок, я прошу вибачення в цього чоловіка», - сказав п.Володимир.

Зазначимо, маршрут №53 обслуговує приватний перевізник «Успіх-БМ». Там зазначили, що за 13 років жодної скарги на роботу п.Володимира не надходило. «Навпаки – цей водій має лише подяки», - кажуть у компанії «Успіх-БМ».

Нагадаємо, у мерії постійно проводять навчання для водіїв міського громадського транспорту. Їм зокрема розповідають, як правильно взаємодіяти з маломобільними пасажирами та як вони мають допомагати користуватися громадським транспортом. Також говорять про особливості спілкування з пільговиками, військовими, учнями. Загалом такі навчання пройшла вже практично половина водіїв громадського транспорту Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів