В Антимонопольному комітеті погодили перегляд тарифів на перевезення пасажирів у Львові

15:00 7 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Львівська міська рада отримала лист від обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо погодження коригування тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті.

Зокрема, у листі Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зазначено, що перегляд рівня тарифів повинен здійснюватись, в тому числі у разі зміни вартості палива більше, ніж на 10%. Як розповіла сьогодні, начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, тариф на перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті після звернення Антимонопольного комітету має бути погоджений рішенням виконавчого комітету ЛМР. Вона також пояснила:

«Є Методика, затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку у 2009 році, яка врегульовує порядок обрахунку тарифу, виходячи зі складових тарифу – це вартість бензину, вартість оплати праці, це обрахований пасажиропотік. Відповідно до цієї методики замовник на перевезення проводить розрахунок тарифу, відбувається оприлюднення проекту рішення, відбувається громадське обговорення.

Є інструкція 4-Р, яка передбачає погодження з Антимонопольним комітетом процедури дотримання тарифу. Після цього виконавчий комітет приймає рішення і воно набирає законної сили з моменту опублікування.  Я знаю, що впродовж місяця відбувається процедура, бо до нас звернулись усі перевізники щодо встановлення нового тарифу».

Про це повідомили сьогодні, 7 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів