Уже семеро українців убито в Ізраїлі

11:52 12 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Ще дев’ятеро вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, пише Dailylviv.com.

За словами речника МЗС, консули вже встановили особи загиблих українців. Наразі міністерство працює над репатріацією тіл та підтримують зв’язок із родичами загиблих.

«Дев’ять громадян отримали поранення різного ступеню тяжкості. Іще дев’ять українців вважаються зниклими безвісти. Українське посольство взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих», – повідомив Олег Ніколенко.

Читайте також: Біля Львівської ОВА підняли прапор Ізраїлю

Речник МЗС повідомив, що через скасовані в Ізраїлі авіарейси за допомогою звернулися понад тисяча українських громадян. На суботу, 14 жовтня, дипломати готують перший евакуаційний рейс для українців. Рейс летітиме до Румунії.

Окрім того, Олег Ніколенко повідомив про приблизно 200 українців, які перебувають на території Сектора Гази та бажають звідти евакуюватися. Водночас він зазначив, що через відсутність безпеки наразі виїхати з сектора неможливо.

Нагадаємо, посольство України в Ізраїлі повідомило про успішну рятувальну операцію, яку провели українські дипломати - вивезли пораненого українського хлопчика із міста Сдерот на півдні країни, неподалік від Сектора Гази. Дитині надали медичну та психологічну допомогу.

Також МЗС України повідомляло, що близько 450 українців не можуть виїхати з Ізраїлю та сектору Гази

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів