Смерть на цвинтарі: утриматися від походів на кладовища закликають українців ДСНС і РНБО

12:17 30 квітня 2022 р.

Фото до новини

Чому зараз ціна висадки квітів на могилу або новий парканчик може стати зависокою.

Про це повідомило ДСНС України у Львівській області, пише Dailylviv.com: "Залежно від регіону, поминальні дні в Україні, так звані гробки, цього року припадають на 1-3 травня. Після Великодня українці завжди поспішають до місць поховання померлих родичів і близьких, щоб вшанувати пам’ять про них. 

У цьому році ДСНС закликає українців утриматися від походів на кладовища. Адже ворог продовжує нещадно обстрілювати нашу територію, у багатьох місцях вже зробивши її надто небезпечною. Сьогодні навіть деокуповані території всіяні десятками тисяч вибухонебезпечних предметів, які потребують знищення. Зафіксовано також чимало фактів потрапляння боєприпасів на кладовища. Тож зараз ціна висадки квітів на могилу або новий парканчик може стати зависокою.

Найкраще, що ми зараз можемо зробити в пам’ять про тих, хто пішов з життя – самим залишитися живими. Щоб мати можливість допомагати нашим воїнам і міцно тримати тил, боротися до самої Перемоги. 

Не ігноруйте наші застереження, не дайте ворогові шансу забрати ще більше життів, ніж вони вже забрали".

Центр протидії дезінформації при РНБО України також попереджає про можливі провокації окупантів під час поминальних днів в Україні:

"Радониця (Проводи, Батьківська субота) в Україні цього року припадає на 3 травня, хоча в різних регіонах нашої країни є свої традиції. 

Проте українці найчастіше приходять вшанували пам'ять своїх рідних у вихідні дні. Тому цього року проводи будуть проходити у різних куточках України починаючи з 30 квітня.

Минулими вихідними окупанти своїми діями показали, що не вважають Великдень святом примирення та здійснювали обстріли мирного населення крилатими ракетами по всій території України.

У зв’язку із можливими провокаціями з боку російської армії у поминальні дні та можливими ракетними обстрілами рекомендуємо:

- утриматися від масових скупчень у культових спорудах і на кладовищах;

- в разі оголошення повітряної тривоги негайно слідувати до бомбосховища або укриття".

Уранці росія знову вдарила по мосту через Дністровський лиман

Росія готує ракетний удар по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення, - ГУР

Христос допоможе нам вигнати москалів з України, - Великдень у Львові

ЗСУ за добу знищили п’ятнадцять повітряних і двадцять два наземних об'єктів ворога (відео)

Ракетні удари по території України завдають російські кораблі з Чорного і Азовського морів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів