Усі учасники бойових дій зі Львова отримають по 100 тисяч гривень

16:30 19 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: svoboda.org.ua

52 депутати Львівської міськради проголосували в четвер, 19 вересня, на черговій сесії за внесення змін до «Програми захисту інтересів учасників АТО/ООС».

Про це повідомили в четвер, 19 вересня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «Депутати розглянули програму про внесення змін до ухвали міської ради №4520 «Про затвердження Програми про захист інтересів осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, а також членів сімей таких осіб» від 23 квітня 2015 року».

«Ці зміни напрацювала спеціально робоча група, створена розпорядженням міського голови. За словами директора Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій Світлани Ткачук, основна зміна полягає у тому, що знято обмеження про надання матеріальної допомоги учасникам АТО/ООС у розмірі 100 тисяч гривень незалежно від того, чи отримували вони земельну ділянку під індивідуальне будівництво чи ні», – поінформували також на порталі депутатів.

«Суть цієї програми у тому, що зняті обмеження, які існували раніше і насправді не завжди були справедливими. Раніше учасник АТО не міг отримати 100 тисяч гривень, якщо він отримав земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво. Справа в тому, що учасники АТО мають різні земельні ділянки, далеко віддалені від Львова, які важко використати, чи які надали їм благодійники, навіть не питаючи їхнього дозволу», – зазначила також Світлани Ткачук.

Директор Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій розповіла також: «Тому була створена робоча група при департаменті гуманітарної політики ЛМР, яка спілкувалася з активістами, враховувала попередні думки, які ми чули на засіданні комісії при наданні матеріальної допомоги.  Ми опрацювали цю ситуацію  і прийняли рішення внести зміни про зняття обмежень».

Депутатка Львівської міської ради Олена Пасевич наголосила на важливості прийнятого сьогодні рішення. «Насправді багато земельних ділянок, які отримували наші учасники бойових не є не пристосованими для житлового будівництва. Реально місто декларувало і міський голова неодноразово говорив про те, що 100 тисяч гривень матеріальної допомоги виплачуються кожному учаснику бойових дій. Тому ми спільно з громадськими активістами доволі тривалий період працювали над внесенням цих змін, уточненням програми, щоб ця задекларована фраза відповідала реальності. Депутати проголосували за зняття такого обмеження. Тому впевнено можемо сказати, що кожен львів’янин, який пройшов зону бойових дій, отримає допомогу від міста у розмірі 100 тисяч гривень. Від сьогодні це вже ніяким чином не буде прив’язано до земельної ділянки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів