Усі пункти пропуску з польського боку кордону будуть завтра розблоковані

13:30 16 січня 2024 р.

Фото до новини

Польські перевізники погодились призупинити страйк на кордоні до 1 березня: дають час уряду у Варшаві виконати їхні вимоги.

Про це повідомив міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак, пише DailyLviv.com.

Польські перевізники погодились призупинити страйк на кордоні до 1 березня: дають час уряду виконати їхні вимоги, , основна з яких  — скасувати транспортний безвіз для України.

Протестувальники досягли певного порозуміння з урядом і від завтра, з 12:00 за місцевим часом, пункти пропуску будуть розблоковані.

Нагадаємо, що перевізники з листопада блокують низку прикордонних переходів з Україною.

Завтра вони розблокують пункти пропуску «Корчова», «Гребенне» і «Дорогуськ», які з листопада минулого року працювали з обмеженнями. 

Сьогодні вранці черга зменшилася з 30 до 15 кілометрів на прикордонному переході в Гребенному, сказала Малґожата Павловська з Томашівського районного відділення поліції в Любліні.

На польсько-українському переході в Дорогуську черга не зменшується вже кілька днів. «Водії чекають на виїзд з Польщі понад півтори доби, а черга з автомобілів розтягнулася на дев'ять кілометрів», — розповідає комісар Ева Чиж з Холмського відділу поліції.

«Черга сягає населеного пункту Бжезньо, в черзі — близько 350 вантажівок. Протестувальники пропускають три автомобілі на годину в бік України», — додала вона.

Черги на кордоні є результатом протесту польських перевізників, який триває вже понад два місяці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів