Уряд запроваджує антикризову допомогу для сімей

14:30 6 січня 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: owoman.com.ua

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив: «Для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, урядом запроваджується своєчасна професійна допомога, спрямована на швидкий вихід з кризової ситуації».

Про це повідомили в понеділок, 6 січня, на «Урядовому порталі», де також розповіли, що, за словами Гончарука, для допомоги таким сім’ям уряд створить ефективну службу та навчання фахівців із соціальної роботи. «Кваліфікована соціальна допомога, утворена в соціальних громадах, стимулюватиме такі родини подолати складні життєві обставини та повернутися до активного економічного та соціального життя», – прокоментував Гончарук.

За його словами, уряд змінює підходи у допомозі сім'ям у складних життєвих обставинах і робить особливий акцент на запобігання потраплянню українців у такі ситуації. Ідеться про більшу кількість фахівців соціальної роботи, запровадження принципу «гроші ходять за людиною» – коли нарахування коштів буде відбуватися напряму, а також про новий механізм соціальних виплат – який передбачає перехід від субвенції до програми за усіма виплатами.

«Для Міністерства соціальної політики знаходити та прибирати причини, а не боротися лише із наслідками – це ключ до розв'язання соціальних проблем. Ми маємо підтримувати людей, які реально цього потребують – ефективно та прозоро», – наголосила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Як нагадали в Кабміні, ефективна адресна соціальна підтримка сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, передбачена Програмою діяльності уряду. Її затверджено у вересні 2019 року. Документом визначено ключові напрямки роботи міністерств. Їх деталізовано – по кожній з 78 цих цілей програми опублікована концепція та індикатори, за якими вимірюватимуться їх досягнення.

Документ виставлено на обговорення до офіційного затвердження. Усі зацікавлені особи по кожній з концепцій можуть дати зворотний зв'язок.

Як інформував «ЩЛ», львів’яни, які через різні життєві обставини не можуть відчути духовну атмосферу Різдва Христового у родинному колі, зможуть спільно покуштувати традиційні святвечірні страви та пригоститися святковим обідом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів