Уряд послаблює карантин, але не у Львівській області

10:25 11 травня 2020 р.

Фото до новини

На початку травня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про продовження до 22 травня карантину в країні, але з деяким його пом’якшенням від 11 травня. Однак 10 травня, у зв’язку із зростанням кількості захворювань на коронавірус у Львівській області, відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС, на якій прийнято рішення про продовження карантину без пом’якшувальних заходів до 15 травня.

Таким чином усі пом'якшувальні заходи, передбачені Кабміном, відкладені на Львівщині до 15 травня. Як йдеться в документі на урядовому порталі, з 11 травня мало бути дозволено роботу закладів громадського харчування на літніх майданчиках просто неба, за умови забезпечення відстані не менш ніж півтора метра між столиками, та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом без урахування дітей до 14 років. Пом’якшення карантину стосувалося і відвідування дитячих та спортивних майданчиків.

Знімалися також обмеження з роботи стоматологічних клінік, музеїв, зокрема просто неба, а також історико-культурних заповідників. Постановою дозволено роботу підприємств і установ, які забезпечують науково-тренувальний процес спортсменів національних збірних, а також діяльність психологів, адвокатів, нотаріусів, аудиторів.

Також відсьогодні уряд дозволяє діяльність підприємств, що працюють у галузі засобів масової інформації, зокрема точок продажу преси, друкарень, редакцій, логістичних підприємств у сфері доставки паперу та друкованих видань. Але, вочевидь, не у Львові.

На сайті Львівської міської ради з часу рішення обласної комісії ТЕБ і НС немає жодних коментарів з цього приводу. Кого послухає міськрада: Уряд чи облдержадміністрацію?

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів