Управління юстиції підозрюють у лобіюванні бізнес-інтересів Тараса Козака

19:45 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

Приватному підприємству «Ротен», за яким стоїть одіозна фігура лідера «Українського вибору» на Львівщині Тараса Козака, за сім останніх місяців зареєстровано 2811 прав оренди землі. Реєстратори працюють навіть в нічний час.

Про це на прес-конференції у Львівському прес-клубі заявив Юрій Одноріг, заступник директора з організації виробництва ПП «Західний Буг».

"Реєстратори кажуть, що не можуть зареєструвати більше 5 прав за день, а після роботи для одного підприємства реєструють до 20 прав. Ми маємо документальне підтвердження, де вказано час реєстрації з 20 до 22 години, і навіть о 1:30 ночі. До прикладу, з 748 договорів оренди зареєстрованих Жовківським районним управлінням юстиції, 475 зареєстровані у вихідні дні і після роботи. Зокрема, це робив реєстратор Ружицький Ігор Миколайович за прямою вказівкою начальника реєстраційного  відділу Шубеляка  Ігора Ярославовича, в тому числі - незаконні права оренди на земельні ділянки з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства у Річківській сільській раді. Це пряма корупція і без відома керівництва головного управління юстиції в особі начальника Багряка Андрія Степановича та начальника реєстраційної служби Ясінської Людмили Євстахівни, таке не робиться», - заявив Юрій Одноріг.

"Державні реєстратори ведуть дуже повільний прийом громадян – три-чотири особи на день, що спричиняє великі черги. А коли документи таки приймають, реєстратор неправомірно відмовляє у реєстрації, вимагаючи додаткові документи, не передбачені чинним законодавством, або додаткового нотаріального завірення окремих з них. Іноді просто не називають чіткої причини.
Чинним законодавством не обмежено кількість заяв. Тим не менше, є випадки, коли державні реєстратори у районах самовільно без будь-яких аргументів обмежують кількість заяв, що приймають від однієї людини.  При цьому, слід врахувати той незаперечний факт, що за час налагодження системи реєстрації упродовж 1-ого кварталу 2013 року право оренди землі взагалі не реєструвалося, кількість заяв на державну реєстрацію прав накопичувалася і сьогодні вимірюється в тисячах тільки від імені підприємства «Західний Буг»,- розповів Ю. Одноріг.

«У 2013 році нашому підприємству було зареєстровано всього 608 прав оренди землі. При цьому слід відзначити, що реєстрація права оренди землі по Жовківському і Сокальському району почалась з вересня місяця. Аби зареєструвати усі наявні і підписані договори оренди такими темпами, а підприємство «Західний Буг» таких має 11 тисячі, знадобиться не менше 18 років (!), при тому що договори оренди підписуються на 5-7 років", - поскаржився підприємець.

Водночас, орендарі земель, які ведуть свою діяльність понад 10 років, підозрюють керівництво управління юстиції Львівської області в лобіюванні інтересів певних бізнес-структур за рахунок блокування роботи інших.

"Такі неправомірні дії сприяють рейдерському захопленню земель, які підприємства обробляли багато років. Ми неодноразово звертались до головного управління юстиції у Львівській області та Міністерства юстиції щодо роз’яснень та неправомірності дій державних реєстраторів. Писали скарги в правоохоронні органи. На жаль, безрезультатно", - сказав Юрій Одноріг.

 
Аграрії на прес-конференції вимагали звільнити та не допустити повторного призначення на посади:
-    керівника головного управління юстиції Львівщини Андрія Багряка,
-    начальника реєстраційної служби Людмили  Ясінської,
-    керівника головного управління Держземагенства Львівщини Степана Ярмуса,
-    керівників районних управлінь цих структур.

Сільгоспвиробники пообіцяли блокувати тракторами і комбайнами корумповані структури Держземагенства і юстиції в усій області, доки корупціонери з цих структур не звільнять кабінети.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів