Уночі росіяни атакували енергетичний об’єкт. На Львівщині пошкоджені повітряні лінії та обладнання

10:18 19 червня 2024 р.

Фото до новини

На місце викликано ДСНС, поліцію.

Про це інформує Міненерго, пише DailyLviv.com.

Через дефіцит в енергосистемі, який є наслідком масованих російських атак, графіки погодинних відключень застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено.

Нагадуємо, що відключень не передбачено для підприємств критичної інфраструктури, а також підприємств, які імпортують 80 % електроенергії для своїх потреб відповідно до урядової постанови.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Вночі ворог атакував енергетичний об’єкт у центральному регіоні. Є пошкоджене обладнання. На місце викликано ДСНС, поліцію.

У Львівській області внаслідок нічного ворожого удару пошкоджено повітряні лінії та електричне обладнання. Знеструмлено 285 точок обліку. Тривають відновлювальні роботи.

Читайте також: Як сьогодні вимикатимуть світло на Львівщині

СТАН МЕРЕЖ

У Київській області відключалась високовольтна повітряна лінія. Впродовж дня її включили в роботу. Причина відключення – коротке замикання на лінії, яка проходить територією Білорусі (після 24.02.22 року українські енергетики не мають доступу до обслуговування цієї лінії).

У Полтавській області на одній з підстанцій відключалося обладнання, в результаті чого знеструмлювались побутові споживачі та адміністративні будівлі. Всіх заживлено.

На Волині короткочасно відключалась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Всіх заживлено.

В Одеській області відключалась повітряна лінія обленерго. Знеструмлювалися побутові споживачі. Впродовж години всіх було заживлено.

У східному регіоні на високовольтній повітряній лінії, частина якої проходить через район бойових дій, виявлено крадіжку проводів загальною довжиною понад 62 км. При цьому низку опор повалено на землю. Повідомлено у поліцію.

Нагадаємо, сили протиповітряної оборони 19 червня збили 19 із 21 ударного безпілотника типу Shahed-131/136.

До слова, 19 червня, у Львові під час повітряної тривоги було чутно вибухи. РФ атакувала Львівщину «Шахедами», унаслідок чого зафіксовано влучання в Малехові. 

Поранено чоловіка-охоронця, який, за даними Садового і Козицького, мав різний вік. 

Також очільник області повідомив, що ППО  знищила 5 з 5 «шахедів», які атакували Львівщину цієї ночі.

Зокрема, російські загарбники під час своєї нічної атаки уразили Науково-дослідний інститут у Львові.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів