Уночі ППО знищила 5 крилатих ракет та 11 «Шахедів»

08:58 12 липня 2024 р.

Фото до новини

Протиповітряна оборона вночі знищила п'ять ворожих ракет та 11 дронів-камікадзе, які запустили війська РФ по Україні.

Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, пише DailyLviv.com.

За його словами, ввечері 11 липня війська РФ атакували із літаків стратегічної авіації 5-ма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски із Саратовської області – РФ.), а протягом ночі – 19 ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» та безпілотниками невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська область – РФ.

Основний напрямок удару припав на Старокостянтинів.

До відбиття повітряного нападу противника залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби.

"В результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 «шахедів» та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях", - наголосив Олещук.

Решта вісім безпілотників, за його словами, було локаційно втрачено.

"Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждалих та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцеперебування поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію", - підсумував Олещук.

Нагадаємо, за даними Генштабу, на фронті  упродовж 11 липня відбулися 103 бойові зіткнення, найгарячішою залишається ситуація на Покровському напрямку, де ворог 32 рази атакував позиції ЗСУ. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів