Після пожежі в Червонограді у лікарні – четверо дітей (доповнено)

10:26 2 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/news_chervonohrad

А власник квартири в п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Стуса, 23а (на фото) – в реанімації.

Як повідомляє обласне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, повідомлення про пожежу в цій квартирі надійшло до його оперативно-координаційного центру 1 січня о 08:57. Відтак одразу ж до місця події виїхали місцеві рятувальники.

Завдяки професійним діям пожежників житловий будинок на вулиці Стуса, 23а вдалося врятувати. Пожежу в ньому ліквідовано о 09:28.

При цьому врятовано вісьмох осіб. П’ятьох із них – госпіталізовано, в тому числі – четверо дітей.

Натомість власник житла – в реанімаційному відділенні. Причини пожежі та сума завданих збитків встановлюється.

Своєю чергою, департамент із питань цивільного захисту обласної державної адміністрації конкретизує сьогодні, 2 січня, що внаслідок цієї пожежі до Червоноградської центральної міської лікарні з діагнозом отруєння продуктами горіння доставлено вісьмох осіб, четверо з яких – діти. А госпіталізовано – п’ятьох, у тому числі –чотирьох дітей.

Троє з них – червоноградці: дівчатка, відповідно, 2001 та 2013 років народження й хлопчик 2002-го. Ще один хлопчик 2004 року народження – зі села Добове Волинської області.

Усі діти госпіталізовані в стані середнього ступеню важкості. Натомість власника квартири 1993 року народження госпіталізовані у важкому стані в реанімаційне відділення Червоноградської центральної міської лікарні, а 1 січня о 14.15 переведено в опікове відділення 8-ої міської клінічної лікарні Львова. Його стан на 6.00 у четвер – середньої важкості.

Вогнем знищено трьохкімнатну квартиру повністю. Натомість врятовано дев’ять інших квартир цього будинку, з якого евакуйовано 14 осіб.

Пожежу ліквідовано о 9.28 силами двох пожежно-рятувальних підрозділів. Причина пожежі встановлюється.

Натомість «НТН» розповідає в четвер про цю пожежу таке:

«Першого дня Нового року дотла згоріла квартира в багатоповерхівці в Червонограді, що на Львівщині. Десятеро мешканців, з яких четверо - діти, з чадним отруєнням опинилися в лікарні. Решта ж добу відмивала свої помешкання й під'їзд від кіптяви.

Зайнялося приблизно о 9-й ранку в оселі на четвертому поверсі. Її 20-річний власник запросив увечері гостей. Молодь цілу ніч гуляла, а вдосвіта з невідомих поки причин у помешканні спалахнуло.

Василь Пімаш, сусід:

- Малий прибіг до мене: поможіть, бо горимо. Щось дим, горимо. Каже, дайте мені штани. Прийшов голий, без штанів. Тільки в сорочці і в трусах. Я йому дав штани свої, він надівся і побіг наверх. І після того я пішов на низ і дивлюся, після того пішов очаг, з середнього вікна дим. Не дим, а вже вогонь, язики почали йти на п'ятий поверх.

- Вийшла на балкон і побачила - дує з вікна. Всьо. Дим страшний з вікна.

30 хвилин люди намагалися погасити вогонь самотужки. Коли приїхали рятувальники, квартира згоріла дощенту. Пожежники евакуювали десятьох людей і лише тоді приборкали полум'я.

Олексій Скрибінець, керівник відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області:

- Перше, чим він ускладнювався, це тим, що Новий рік. Велика кількість людей. Вони дивилися і фактично не давали підрозділу працювати в нормальному режимі. Крім того, повідомлення, можна рахувати, поступило з запізненням. Що й набуло характеру пожежи, тобто вся квартира на момент прибуття була охоплена вогнем. 

Дим оповив горішні поверхи - тому мешканці кількох квартир надихалися чаду. Серед постраждалих і 8-місячна Христинка. Вона з матір'ю відбулася легким отруєнням і великим переляком.

- Ну, шо мене тішить, то що дитина здорова є. Я не можу більше нічого сказати.

Щоб дати помешканням лад, сусіди мили стіни й підлоги цілий день.

Василь Пімаш, сусід:

- Ну, гуляли хлопці. Ну погуляли собі, там що сталося, ну що зробиш. Може, цигарку кинули, може… Ніхто нічо не знає абсолютно.

Що завдало новорічного клопоту і хто в цьому винен - буде відомо лише після розслідування. Правоохоронці, передусім, допитають власника згорілої квартири, який у лікарні. Його життю нічого не загрожує».

Як повідомляв «ЩЛ», вчора внаслідок пожежі загинув мешканець Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів