«Укрзалізниця» відновила після кібератаки продаж квитків через свій сайт

10:55 16 грудня 2016 р.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що сайт «Укрзалізницю» атакували українські хакери на замовлення з Росії.

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» відновила онлайн продаж квитків через свій сайт після кібератаки 15 грудня. Очільник «Укрзалізниці» Войцех Балчун повідомив напередодні, що в ніч з 14 на 15 грудня сайт компанії було атаковано хакерами, а топ-менеджменту компанії погрожують фізичною розправою. 

Пізніше він додав, що кібератака не вплинула на рух поїздів і безпеку пасажирів. За його словами, в компанії було тимчасово припинено роботу IT-систем. Зокрема, «Укрзалізниця» перейшла на друковані документи зі своїми клієнтами, а також традиційні способи комунікації, зокрема, телеграфний зв'язок, а також розповсюдила серед машиністів друковані попередження.

Про це повідомили сьогодні, 16 грудня, в інформаційній агенції УНІАН. Натомість міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, що  DDOS-атаку, яку було здійснено на інформаційну мережу «Укрзалізниці», вчинили українські хакери на замовлення навідомих осіб із Санкт-Петербургу.

За його словами. атака на інформаційну систему вантажних перевезень була відволікаючим маневром, щоб у той час вкрасти дані пасажирських перевезень. Аналогічним способом здійснені недавні кібер-атаки на Мінфін і Держказначейство.

Володимир Омелян також запевнив, що поліція вже отримала доступ до серверів «Укрзалізниці», і спроби зловмисників заблоковані. Міністр інфраструктури повідомив про це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів