Українці у Вроцлаві поділилися кров'ю

15:43 12 лютого 2018 р.

Фото до новини

Українці, які живуть у Вроцлаві, у суботу вранці, 10 лютого, прийшли до регіонального центру донорства крові, аби здати кров малозабезпеченим хворим людям. «Живемо тут, хочемо допомагати один одному», – наголошують прибулі громадяни України.

Про це інформує Польське радіо.

Як сказала організаторка акції Аліна Плахотна, «здавання крові триває в цілому годину-півтора, але допомога є безцінною».

«Здану донором кров також забирають для аналізів. Кожний, хто відпросився з роботи, отримує довідку про те, що він тут був, і яка пояснює відсутність людини на робочому місці. Донори отримують також шоколад на відновлення. Закликаємо як поляків, так і українців до спільної допомоги. Адже невідомо, коли вона нам самим може бути потрібна», - додала Плахотна.

Українці прийшли здати кров добровільно та безкорисливо. «Просто я хочу допомагати кожному, кому ця допомога може бути потрібна», - сказала одна з донорок - Євгенія Тарнавська.

«Я здавав кров в Україні, хочу продовжувати це у Польщі. Адже наша кров є такою самою. Українська кров допомагатиме полякам, а польська українцям у потребі», - сказав ще один український донор Олександр Мартинюк.

У вроцлавському центрі нині найбільше не вистачає крові групи 0 Rh-, а також A Rh- та B Rh-.

Центр працює від понеділка до п’ятниці з 7:00 до 17:30, а в суботу – з 7:30 до 12:00.

Донор повинен бути тверезим та здоровим, особливо він не має хворіти діабетом. Рівень гемоглобіну повинен бути не меншим, ніж 130 для чоловіків та 120 для жінок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів