Українці FPV-дроном знищили ворожий ЗРК «Оса» вартістю $10 млн (відео)

09:33 8 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Як відзначили Сили оборони Півдня України, після знищення ворожого ЗРК, росіяни шукають нове прикриття.

Про це повідомляє Сили оборони Півдня України, пише DailyLviv.com.

Варто додати, що ще один ЗРК "Оса" було знищено зовсім нещодавно. Тоді ж військова розвідка відпрацювала по ньому FPV-дроном, вартість якого становила кілька сотень доларів. Водночас "Оса" коштує, як розповіли в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони - 10 млн доларів.

Довідка

Зенітний ракетний комплекс "Оса-АКМ" є радянською розробкою, яка була введена в експлуатацію в 1970-х роках. Цей комплекс призначений для захисту військових об'єктів і підрозділів від повітряних атак. "Оса-АКМ" використовує ракети на твердому паливі та може вести вогонь як по літаках, так і по вертольотах на відстані до 15 км і висоті до 10 км.

Комплекс має автономну систему управління, що дозволяє йому діяти незалежно від інших засобів ППО. "Оса-АКМ" залишає слід у збройних силах кількох країн, але поступово замінюється більш сучасними системами.

Нагадаємо, уночі 8 жовтня окупанти завдали удару по Одещині двома балістичними ракетами Іскандер-М з окупованого Криму, а також атакували Україну 19 ударними БпЛА з міста Приморсько-Ахтарськ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів