Українські військові вчать на Львівщині американських, – «Die Presse» (відео)

22:50 30 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «Die Presse»

Капітан армії США Зекері Саварі визнав: «Попри те, що у нього за плечима – участь у двох військових операціях на Близькому Сході, робота з бувалими в боях українцями виявила великі прогалини в його військових знаннях».

Оглядач австрійської газети «Die Presse» Вольфганг Гребер повідомив на її шпальтах:

«Українські бійці можуть дечому навчити американських військових, які приїхали в Україну передавати свій досвід на полігонах у рамках навчання «Rapid Trident – 2015». Як відомо, з квітня поточного року близько 300 військових радників зі США навчають за західними стандартами українських військовослужбовців і бійців «Національної гвардії» у Львівській області.

Американці, як виявилося, багато чого не знали взагалі або вже забули. Так, капітан американської армії Зекері Саварі визнав: попри те, що у нього за плечима – участь у двох військових операціях на Близькому Сході, робота з бувалими в боях українцями виявила великі прогалини в його військових знаннях». Він також розповів:

«Після майже десяти років партизанської війни на зразок тієї, що була в Іраку і Афганістані, у більшій частині американських солдатів і офіцерів немає практичного досвіду зіткнення з професійним і важко озброєним, організованим у великі підрозділи і активно використовують сучасну військову техніку противником, воюючим конвенціональним способом. Наприклад, я ніколи не був у ситуації, де б довелося контактувати з ворожим безпілотником... Жоден з нас не був під артилерійським вогнем».

Інший американський військовий радник, сержант Джейкоб Харт розповів, що він ніколи не стикався з броньованою технікою противника. Американець зізнався: «Український солдат розповідав мені, як йому довелося вести бій з ворожою БМП на відстані 15 метрів. Вони стріляли в нього з гранатометів з 10-15 метрів. Це з розряду речей, про які нашим людям говорили, що вони абсолютно не потрібні, оскільки до цього точно не дійде». 

«Такі речі вказують на систематичний брак досвіду в американських військових», –коментує оглядач австрійської газети «Die Presse» Вольфганг Гребер. – Іншими словами, типовий сьогоднішній американський «джи-ай» або морпіх абсолютно не готовий до зустрічі з важкими підрозділами противника, оскільки впевнений, що авіація, системи ППО і артилерія вже давно все це знищили».

Про це повідомляється в австрійській газеті «Die Presse».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів