Українські й польські поліціянти домовилися у Львові спільно протидіяти злочинцям

19:24 23 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Українські та польські правоохоронці домовилися про створення спільної робочої групи для боротьби з організованою злочинністю у Львові.

Про це повідомили в четвер у прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «Метою створення такої групи є протидія діяльності організованих злочинних груп, насамперед, у наркоторгівлі  та торгівлі людьми. Про це йшлося сьогодні, 23 травня, під час зустрічі у Львові керівників поліції кримінального блоку України та Республіки Польща – першого заступника Голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна та заступника Головного коменданта поліції Польщі Каміла Браха».

У ході зустрічі перший заступник голови Нацполіції України й начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив: «Є пропозиція створити постійно діючу робочу групу для обміну інформацією про діяльність організованих злочинних груп, її накопичення та реалізації. Ми готові приступити до втілення цієї ідеї та призначити офіцерів, які працюватимуть над створенням цієї робочої групи».

Своєю чергою, заступник головного коменданта поліції й керівник кримінальної поліції Польщі Каміл Браха наголосив: «Польські правоохоронці готові до співпраці. Ми готові працювати в такому форматі, який ви запропонували, і пропонуємо обмінятись думками та визначитись з переліком робочих питань».

«Під час зустрічі сторони обговорили основні завдання, які стоять перед поліцейськими у співпраці. Зокрема, це – формування державної політики з протидії організованій злочинності та обробка, аналіз та обмін інформацією щодо діючих організованих злочинних груп. Також йшлося про захист осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Окрім того, обговорили питання протидії наркозлочинності як одного з пріоритетів у роботі спільної групи правоохоронців двох країн. Зокрема, йшлося про протидію міжнародним злочинним групам, до складу яких входять громадяни різних країн. За словами поліцейських, учасники ОЗГ використовують для транспортування наркотичних засобів різні способи, у тому числі, й авіасполучення, переправляючи транзитом значні партії кокаїну, героїну та інших важких наркотиків з різних країн. Відтак боротьба з цим потребує консолідації зусиль поліції різних держав», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

«Під час зустрічі сторони поділились досвідом розкриття такого виду злочину як анонімне  неправдиве повідомлення про замінування об’єктів інфраструктури, що наразі є актуальним для української держави. У ході зустрічі сторони дійшли домовленостей щодо створення робочої групи, яка стане ефективним інструментом у боротьбі з міжнародними злочинними організаціями», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів