Україні потрібен від США дозвіл бити ATACMS по всіх 250 досяжних військових обʼєктах в тилу Росії

10:06 25 серпня 2024 р.

Фото до новини

Поки що Україні максимально дозволено вразити лише 20 зі 250 російських об’єктів.

Про це розповів ISW (Інституту досліджень війни), пише DailyLviv.com. За оцінками Інституту досліджень війни, на росії існує щонайменше 250 військових і воєнізованих об'єктів в межах досяжності ракет ATACMS. Лише 17 з цих 250 об'єктів є аеродромами. Окрім аеродромів, в зоні ураження ATACMS є військові бази, станції зв'язку, логістичні центри, рембази, склади боєкомплектів та паливно-мастильних матеріалів, штаби. Однак наразі США не дають дозволу бити цими ракетами по території рф.

Українські дальні удари по російських військових об’єктах у тилу Росії мають вирішальне значення для погіршення російського військового потенціалу на всьому театрі воєнних дій (ТВД).  

Повідомляється, що неназваний високопоставлений чиновник з питань національної безпеки адміністрації Байдена заявив, що українські удари західною зброєю по цілях у Росії не будуть ефективними, оскільки російські військові передислокували військові літаки з російських авіабаз поблизу України. Однак ця оцінка ігнорує те, як російські сили використовують на території Росії широкий спектр інфраструктури, крім аеродромів, для підтримки військових операцій проти України.  

Politico  повідомило 23 серпня, що неназваний високопоставлений чиновник з національної безпеки адміністрації Байдена заявив, що російські чиновники вивели деякі цілі за межі радіусу дії наданих Заходом ракет Storm Shadow і ATACMS і що українські сили мають лише обмежений запас цих ракет. Як повідомляється, неназваний офіційний представник адміністрації також заявив, що російські війська перемістили 90 відсотків літаків, які завдають плануючих бомбових ударів, з російського повітряного простору подалі від аеродромів у радіусі дії ракет Storm Shadow і ATACMS. ISW спостеріг підтвердження передислокації російських літаків на аеродроми поза зоною дії західної зброї великої дальності. Повідомлення про зниження активності російської авіації на всьому ТВД узгоджується з інформацією про те, що російські війська передислокували авіаційні засоби.

Наразі Сполучені Штати забороняють українським військам використовувати ракети ATACMS для ударів по військових цілях на території Росії і дозволяють завдавати ударів лише з використанням наданих США HIMARS, оснащених GMLRS. Це означає, що максимально Україні дозволено вразити лише 20 зі 250 об’єктів. Лише 17 з цих 250 об’єктів є аеродромами, і малоймовірно, що російські військові перерозподілили засоби озброєння з усіх інших 233 об’єктів такою ж мірою, як це було з літаками.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів