Україна закриває малий прикордонний рух із Росією

13:25 4 березня 2015 р.

Фото до новини

Угода про малий прикордонний рух з Росією припиняється українською стороною. Про це під час засідання Кабміну повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Сьогодні уряд приймає рішення про припинення дії угоди між Україною і РФ про малий прикордонний рух. З 16 березня можна буде перетинати державний кордон виключно через міжнародні пункти пропуску, які повністю контролюються українською владою. Угода про малий прикордонний рух припиняється українською стороною. Це питання національної безпеки і контролю за переміщенням громадян, у першу чергу РФ, які сюди не з метою туризму приїжджають" - заявив він.
У цьому зв'язку Яценюк звернувся до МВС, Держприкордонслужби з проханням вжити заходи щодо виконання даного рішення, а до МЗС - офіційно нотифікувати російську сторону про одностороннє припинення угоди.

Про це повідомив Укрінформ.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що з 16 березня перетинати українсько-російський державний кордон можна буде лише через міжнародні пункти пропуску, підконтрольні українській владі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів