Україна здійснила одну з найбільших атак дронів по РФ – Reuters

14:26 2 квітня 2024 р.

Фото до новини

Нафтопереробний завод «Танеко» є одним з найбільших і найновіших в Росії.

Україна завдала удару по одному з найбільших нафтопереробних заводів Росії, приблизно за 1300 км від лінії фронту. У Татарстані пошкоджено третій за величиною російський нафтопереробний завод та підприємство із виробництва «Шахедів». Про це повідомляє  Reuters, пише DailyLviv.com.

Українські дрони атакували НПЗ приблизно за 1300 км від лінії фронту, вразивши основне підприємство, що переробляє близько 155 тисяч барелів сирої нафти на день.

На кадрах з місця події видно, що дрон врізався у первинну нафтопереробну установку CDU-7 на нафтопереробному заводі «Танеко». На частку установки припадає близько половини загальної річної виробничої потужності заводу.

Читайте також: Україна застосовує дрони зі ШІ для атак на РФ, - CNN

Удар став одним із кількох у Татарстані, високоіндустріальному регіоні на південний схід від Москви. 

Джерело в українській розвідці повідомило Reuters у Києві, що Україна завдала удару по великому російському нафтовому об'єкту в Татарстані, щоб скоротити доходи Росії від нафти.

Джерело також повідомило, що безпілотники українського виробництва завдали удару по заводу з виробництва «Шахедів», завдавши «значних збитків».

Минулого року газета Washington Post повідомила, що Росія масово виробляє дрони на заводі в особливій економічній зоні «Елабуга».

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня дрони атакували завод «Шахедів» у Татарстані за 1000 км від України, а також -  у НПЗ "ТАНЕКО" у Нижньокамську.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів