Україна повернула з Угорщини трьох військовополонених

20:51 20 червня 2023 р.

Фото до новини

Угорська влада повинна пояснити свою причетність до вивезення українських військовополонених з Росії

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, пише Dailylviv.com.

"Троє з 11 українських військовополонених угорського походження, звільнених з російського полону і без нашого відома вивезених до Угорщини, вже повернулися на батьківщину; Ми вживаємо заходів, щоб вивезти звідти і решту людей", – заявив у вівторок речник МЗС України Олег Ніколенко.

Цю операцію проводить в основному наше посольство в Будапешті, додав представник МЗС.

Українські військовополонені, яких таємничим чином звільнили з російського полону та перевезли до Угорщини, наразі перебувають під наглядом і мають обмежені контакти зі своїми близькими. Наші громадяни інтерновані угорською стороною, повідомив раніше у вівторок представник військової розвідки України Андрій Юсов.

Напередодні МЗС у Києві наголошувало, що вимагає доступу свого консула до 11 військовополонених, вивезених з Росії без відома української сторони та "ізольованих" в Угорщині. На думку очільника МЗС України Дмитра Кулеби, дії Будапешта були мотивовані політичними цілями. Міністр зазначив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан хотів скористатися угорським походженням українських військових і завдяки їхньому звільненню представити себе "єдиним захисником" усіх угорців.

"Угорська влада повинна пояснити свою причетність до вивезення українських військовополонених з Росії, а також дії Будапешта щодо комунікації з Києвом з цього приводу", - заявив у понеділок, 19 червня, речник Єврокомісії з питань закордонних справ Петер Стано.

Полонені з Маріуполя, Азовсталі, Бахмута, ЧАЕС, острова Зміїний повернулися в Україну

Мирна акція на підтримку воїнів 24-ї ОМБр імені короля Данила відбулася у Львові

У квітні на деокупованих територіях знайшли 50 тіл зниклих безвісти

Як родичам зниклих безвісти отримати пенсію з втрати годувальника, - Мінреінтеграції

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів