У ЗСУ і Нацгвардії служитимуть іноземці-офіцери

19:17 26 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Президент України підписав закон, який дозволяє залучати іноземців на військову службу за контрактом не тільки як солдатів і сержантів, але й як офіцерів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії. Про це повідомляє DailyLviv.com з покликанням на сайт Верховної Ради.

За цей законопроєкт №12023 Верховна Рада проголосувала 10 жовтня. Закон дозволяє залучати іноземців на військову службу за контрактом не тільки як солдатів і сержантів, а й як офіцерів.

"Верховна Рада України ухвалила важливий закон, розроблений Міністерством оборони, який відкриває шлях до збільшення кількості іноземців, що проходитимуть службу за контрактом на посадах офіцерського складу в ЗСУ, Держспецтранспорті та Нацгвардії", - прокоментував міністр оборони Рустем Умєров.

Умєров зазначив, що за 2,5 року війни проти російської агресії українці побачили чимало іноземців, які долучилися до Сил оборони та довели свою здатність ефективно виконувати складні завдання на полі бою.

"Раніше вони могли служити лише на рядових і сержантських посадах, але новий закон посилює кадровий потенціал нашої армії", - наголосив Умєров.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів