У зоні АТО не вистачає грілок та снігоступів

17:54 17 листопада 2015 р.

Фото до новини

Намет під час бойових дій має бути вкопаний в землю наполовину своєї висоти.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 17 листопада, під час дискусії на тему:

«Захист військових від холоду та створення їм побутового комфорту в польових умовах. Досвід НАТО», яка відбулася у Львівському прес-клубі,
повідомив офіцер Регіонального медіа-центру Міноборони України (м. Львів), підполковник Збройних сил України  Володимир Скоростецький.

- Минулого року в нашому таборі довелося влаштовувати місце для проживання. На вулиці тоді було мінус 20. Наш намет дуже врятувала пічка, яку подарували волонтери. В наметі постійно проживало 12 осіб, - каже він.

За словами підполковника, який кілька днів тому повернувся з зони АТО, переважно, взимку там військовослужбовці живуть в землянках і бліндажах.

- Кожен будує в силу своїх можливостей, але з дотриманням норм фортифікації: мають бути укріплені стіни і стеля в кілька накатів. Це вже залежить від тих будівельних матеріалів, які є у підрозділу. Зазвичай, централізовано підвозять деревину діаметром сантиметрів 30 і з неї будуть. Можливі варіанти будівництва з блоків, - каже він.

Крім того, волонтери привозять на передову збірні будиночки, де можуть жити тридцять осіб. Там одне ліжко – на трьох. Поки один спить, інший служить, третій  просто відпочиває, - каже підполковник ЗСУ.

Також, за словами Володимира Скоростецького, зараз в зоні АТО є військові склади, куди регулярно, просто з виробництва, привозять військовий одяг та взуття.

- А ось чого не вистачає, так це грілок для рук та ніг і снігоступів. Під час ведення бойових дій, особливо на передових позиціях, під час переміщення високим снігом, кожен військовослужбовець мав би мати щось подібне, - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів