У всіх громадських місцях Львова після карантину будуть туалети

09:38 7 травня 2020 р.

Фото до новини

Причому - у належному стані, пообіцяв міський голова Львова Андрій Садовий.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що якщо динаміка захворюваності у місті зберігатиметься, то послаблення карантину залишиться під питанням. Про це він озвучив під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM».

«Вчора ми мали ZOOM-конференцію з лідерами середовища перукарів та косметологів. Ми напрацювали спільні правила, які вже сьогодні будуть публічними. Мене тішить, що правила, які ми маємо впроваджувати на території Львова, розробляємо спільно з підприємцями. Такий самий досвід ми мали для богослужінь на Великодні свята, коли розробляли правила спільно з владиками. Я думаю, що з цим все буде гаразд.

Проте, є інша проблема. Ми маємо станом на сьогодні знову рекорд — за вчора було виявлено 42 підтверджені результати тестування ПЛР. А день перед тим ми мали 39. Якщо така динаміка буде зберігатись, то виникне дуже багато питань щодо послаблення карантину. Подивимось, яка динаміка буде зберігатись протягом наступних днів.

Щодо карантину, то ми чекаємо фінального рішення уряду. Ми всі свої дії чітко координуємо з урядом, адже пандемію неможливо побороти в одному конкретному місті. Те, що ми лідируємо і дуже часто даємо ідеї — правда.

Точно можу сказати, що на свіжому повітрі робота буде відновлена, зокрема на літніх майданчиках та терасах, які почнуть працювати з 12 травня, однак там будуть дуже жорсткі правила. Те ж саме стосуватиметься парків та скверів", — зазначив мер у ефірі радіо «Люкс FM».

Також він додав, що у всіх громадських місцях, зокрема у парках міста будуть приведені до належного стану туалети.

«Взагалі, якщо у парках немає якісних туалетів, то там потрібно буде поставити біотуалети, які будуть регулярно приводитись до ладу. Якщо ж туалети є, але вони перебувають у поганому стані, то ми прийняли вже попереднє рішення, що всі туалети громадські будуть приведені до належного стану. Там, де орендарі не дотримуються належних норм, будемо розривати договори. Сьогодні на першу позицію виходить чистота», — додав міський голова.

Також у себе у соціальних мережах мер зазначив, що місто щодня моніторить ситуацію щодо нових виявлених інфікованих і на основі цих даних будуть прийматись рішення щодо послаблення карантинних обмежень.

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів