У військовій прокуратурі запевнили – проти бійців 24-ї бригади зі Львівщини справи не порушували (відео)

09:40 9 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Натомість у військовій частині в Яворові пригрозили: «За те, що самовільно покинули зону АТО – можна потрапити за ґрати».


Відео: «Телеканал новин «24»

Заради порятунку вони вибралися з-під обстрілів Градів та Смерчів, проте тепер можуть потрапити за ґрати. Із зони АТО на Львівщину повернулися понад 200 солдатів 24-ї механізованої бригади.

Хлопці самовільно залишили схід і за це можуть сісти у в'язницю. Подробиці розповіли кореспонденти телеканалу «Інтер» Христина Гашенко та Юрій Голубінка:

«Яворів. Пропускний пункт військової частини. Під дверима зібралися матері, дружини і самі солдати.

Хлопці розповідають – в АТО проти бойовиків воювали два місяці. За цей час не раз потрапляли під обстріли важкої артилерії.

А в останні тижні самі ж бойовики хвалилися про чергові «Гради». Та, попри це, за останній місяць українські вояки жодного разу не змінили місце дислокації. 

Сергій, солдат 24-ї механізованої бригади:

– Безпілотники літали над нами 15 хв. Підходили до начальника що це треба щось робити. Ми не казали «давайте втікати». Казали: «Давайте змінимо позицію».

Про обстріли командири бійців знали: усю техніку й зброю готували до від'їзду. Втім, наказу полишити небезпечні позиції солдати так і не дочекалися.

Проти них бойовики застосували «Смерч». Бійці розповідають – керівництва тоді чомусь не було, тож рішення довелося приймати самим.

Хлопці вирвалися з-під обстрілу й повернулися в частину. «За те, що самовільно покинули зону АТО – можна потрапити за ґрати», – пригрозили бійцям у військовій частині. 

Віталій, солдат 24-ї механізованої бригади:

– Прийшли бумаги. Цілий список. Де ви були проти навчального командування, з АТО і вважаються дезертирами.

Ольга Струк, мама:

– Свого сина, я вважаю, що він герой. Тому що він пішов, він не відмазався у воєнкоматах. 

З'ясувати суть обвинувачень солдати намагалися у свого командування. Та на територію частини проривалися силою. Не раді тут і журналістам. 

– На даний час у вас немає права знімати на режимному об'єкті.

Бійці вимагають, щоб про їхнє так зване «дезертирство» керівництво розповіло і для преси. Втім, командири до солдатів так і не вийшли.

Поговорити про українських вояків не знайшли часу і у військовій прокуратурі. Телефоном запевнили – проти хлопців кримінальної справи не порушували.

Про це повідомив сьогодні, 9 вересня, телеканал «Інтер».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів