У війська ОК «Захід» призначили нового командувача

10:04 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Оперативне командування "Захід" очолив бригадний генерал Володимир Шведюк.

Про це повідомив новий командувач військ оперативного командування "Захід" бригадний генерал Володимир Шведюк, пише DailyLviv.com.

"Шановні офіцери, сержанти, солдати! Відсьогодні, маю за честь очолити, без перебільшень, одне із найпотужніших військових з’єднань Збройних Сил України. 

Дуже вдячний за довіру командуванню, яке поклало на мене цю відповідальну місію. Це велика честь і привілей, і я розумію, що воно несе за собою велику відповідальність перед вами, перед нашими військовими частинами і перед Україною.

Ми, як потужний організм, стоїмо перед великими викликами та завданнями, які потребують нашої кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування «Захід» - велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів.

Я прагну до того, щоб наше командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності. Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо", зазначив Шведюк.

ОК "Захід" з 2021 року очолював Сергій Літвінов. Повідомлялось, що його призначили заступником начальника Національного університету оборони України.

Володимир Шведюк — бригадний генерал з червня 2022 року. У квітні 2015 року був призначений на посаду начальника штабу — першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади. Призначений наказом міністра оборони від 21 травня 2016 року на посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату оперативного командування "Захід" ЗСУ. У 2018—2019 роках — командир 59 окремої мотопіхотної бригади. Заступник командувача сил ТРО ЗСУ (до березня 2022). З березня 2022 начальники штабу угруповання Об'єднаних сил.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів