У відпочинковому комплексі на Львівщині в басейні важко травмувався підліток

13:22 21 серпня 2023 р.

Фото до новини

14-річного хлопця зі спінальною травмою медики госпіталізували в одну з дитячих лікарень Львова.

На території одного з відпочинкових комплексів Львівщини, як інформують у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у минулі вихідні внаслідок стрибка в басейн травмувався підліток.

14-річного хлопця зі спінальною травмою медики Центру госпіталізували в одну з дитячих лікарень Львова. Невдалий стрибок у воду призвів до отримання хлопцем черепно-мозкової травми, спінальної травми та спінального шоку*.

«Травма пірнальника» вважається вкрай небезпечною через особливий механізм її отримання: це ураження шийних хребців та спинного мозку внаслідок удару головою об дно водойми. Така травма вважається вкрай небезпечною через особливий механізм отримання, а також відсутність ефективного лікування.

Якщо ушкоджується спинний мозок, розвиваються важкі неврологічні ураження – від паралічу тіла й порушення чутливості до повної відмови тазових органів та зупинки дихання.

*Одразу після травми розвивається так званий спінальний шок. Внаслідок травм відбуваються глибокі динамічні зміни в нервових клітинах і складних структурах спинного мозку: тимчасове пригнічення всіх функцій нервових клітин, втрата провідності нервових волокон, припинення рефлекторної діяльності спинного мозку. Глибина і тривалість шоку залежать від тяжкості травми.

Двох потопельників витягнули мотузками з ріки та озера на Львівщині

На Львівщині в озері затонув 21-річний чоловік

З ріки Стрий водолази дістали тіло 22-річного потопельника (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів