У центрі Львова перекрили рух у зв'язку з похороном Андрія Кузьменка (відео)

13:05 5 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Процесія з тілом Кузьми вирушила під оплески шанувальників на кладовище.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«У Львові проводжають в останню путь Андрія Кузьменка, який загинув у ДТП. Через похоронну процесію рух центром міста обмежено», передає сьогодні, 5 лютого,  кореспондент інформаційної агенції «УНН», який також повідомив:

«Кілька тисяч шанувальників зібралися поблизу церкви Преображення Господнього у Львові, де відбувалося прощання з артистом. Рух центральними вулицями міста обмежено для безпеки шанувальників та вільного проїзду поховальної процесії.

Труну з тілом А. Кузьменка винесли з храму, накривши жовто-блакитним прапором, та розмістили у катафалку. Поховальна процесія рушила до селища Брюховичі біля Львова, де і поховають музиканта.

Люди проводжали процесію оплесками. Слід зауважити, що похорони, за бажанням родичів, А.Кузьменка, відбудуться у закритому режимі».

Своєю чергою, журналісти «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Тетяна Боковня та Інна Боднар повідомили сьогодні, 5 лютого:

«Похоронна процесія з тілом фронтмена гурту «Скрябін» Кузьмою, який трагічно загинув в аварії в понеділок, вирушила на Брюховицьке кладовище. Тіло Кузьми винесли з Преображенської церкви під багатотисячні оплески шанувальників та друзів – Руслани, Володимира Бебешка з дружиною, Наталії Могилевської, Василя Вірастюка та інших. Навколо храму зібралося декілька тисяч людей.

Кузьму поховають у родинному склепі Кузьменків. На прохання родичів співака, для шанувальників та журналістів чин похорону буде закритим. На ньому будуть присутні лише найближчі до родини друзі.

Нагадаємо, прощання з Кузьмою «Скрябіним» проходило у Преображенській церкві у Львові. Вшанувати пам'ять артиста прийшло безліч людей.

Серед них було багато представників політики та шоу-бізнесу. Зокрема, у натовпі журналісти помітили Руслану з чоловіком Олександром Ксенафонтовим, Влада Ряшина,музикантів гурту «Скрябін» та інших».

Натомість кореспондент київської газети «Сегодня» Тетяна Самотій розповіла:

«Сьогодні на вулиці Краківській 21, де знаходиться церква Преображення Господнього, зібралося близько 4 тисяч людей, щоб вшанувати пам'ять лідера групи «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув 2 лютого унаслідок ДТП під Кривим Рогом. Спочатку на панахиду запросили тільки членів сім'ї та найближчих людей.

У церкву пускали тільки володарів червоної стрічки на рукаві – «розпізнавальний знак» близьких Кузьми. Вхід і вихід із церкви взяла під контроль міліція.

Незважаючи на сніг і холод, люди чекали черги, щоб особисто попрощатися з Андрієм. Деякі, зневірившись, передавали квіти через тих, кому вдалося пройти в церкву, і навіть скаржилися на складну організацію.

Після закінчення панахиди стали пускати всіх, біля входу постійно було людно. Шанувальники підходили і підходили.

Зі знаменитостей були помічені Руслана, Володимир Бебешко, солісти Пікардійської Терції, вокаліст «Dzidzio», мер Львова Андрій Содовий. Від президента Петра Порошенка передали кілька вінків.

На запитання про те, чи буде існувати група в команді Кузьми, відповісти не можуть. Вони зізнаються, що запам'ятали Андрія як жартівника і дуже позитивну людину.

Соліст «Пікардійської Терції» Ярослав Нудик вважає, що загибель Кузьми – це величезна втрата для української соціальної музики.

«Скрябін був трагіком на сцені, але за життя – радісним», – згадує він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів