У центральній частині Львова заборонили коней та поні (відео)

17:42 27 серпня 2024 р.

Фото до новини


Фото: ЛМР

Робоча група напрацьовує пропозиції діяльності кінних карет у місті.


Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пише DailyLviv.com.

За його словами, щойно на засіданні виконкому у Львові заборонили використання коней та поні у центральній частині міста, допоки робоча група напрацьовуватиме пропозиції діяльності кінних карет у місті.

«Робоча група оперативно напрацює пропозиції, які знову ж таки буде винесено на затвердження. До неї увійшли представники громадськості, експерти, зоозахисники, представники  структурних підрозділів міськради, депутатського корпусу, підприємиця – власниця коня. Маємо проаналізувати ситуацію, зрозуміти, що сталося та запропонувати рішення, щоб таких інцидентів у місті більше не було. Можливо, це мають бути і певні зміни на національному рівні.

Але звертаю увагу, що відсьогодні і до напрацьованого рішення робота кінних карет у центрі міста заборонена»,- наголосив Андрій Москаленко.

Перше засідання робочої групи відбудеться сьогодні ввечері.

Таке рішення прийнято за наслідками інциденту, який стався вчора з кінною каретою у центрі Львова. Нагадаємо, у Львові від спеки зомлів кінь в упряжці.

За словами зоозахисників, аналогічні випадки з кіньми у Львові трапляються не вперше.

"У 2019 році у центрі міста сполохані гучним звуком тварини винесли карету на лавку з людьми.Тоді травму отримала 15-річна дівчина, а кобила Фауна зламала ноги – тварину приспали", – нагадують зоозахисники.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів