У сусідній зі Львівщиною області розшукують вісім тисяч чоловіків, які переховуються від мобілізації

22:49 30 березня 2024 р.

Фото до новини

На Волині розшукують 8 тисяч ухилянтів від мобілізації. Як зазначають в обласному ТЦК їх внесено до електронного реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» як таких, що перебувають у розшуку.

Про це розповіла пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук, повідомляє ГІТ, пише DailyLviv.com.

«Вже мільйон людей прийшли добровільно, і навряд чи в іншій країні знайдеться ще стільки добровольців, які готові стати на захист Батьківщини. Однак не кожен виконує свій конституційний й громадянський обов’язок і на сьогодні у Волинській області перебуває близько 8000 осіб у розшуку. Вони потрапляють у розшук, якщо не з’явились до ТЦК за викликом або проігнорували повістку», - повідомили Уляна Кравчук.

До слова, згадані особи несуть адмінвідповідальність за ст. 210 Кодексу України про адмінправопорушення порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку в особливий період, що передбачає накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

У разі такого порушення складається протокол, виноситься адмінпостанова і з правопорушника стягується штраф;

повторне правопорушення може потягнути за собою кримінальне провадження за статтею 337 Кримінального кодексу України та штраф від 3400 до 8500 гривень або рік виправних робіт;

ігнорування мобілізаційного розпорядження (інколи його називають «бойовою повісткою» чи «повісткою на відправку»), відповідно до статті 336 Кримінального кодексу України, передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Івано-Франківщині майже 40 тисяч осіб перебувають у розшуку за неявку до ТЦК, а у Полтавській – майже 30 тисяч.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів