У Стрию на автодорозі «Київ-Чоп» стався зсув земляної дамби

13:07 11 квітня 2024 р.

Фото до новини

В результаті неодноразових дощових паводків та весняних повеней на території міста Стрий, відбувається руйнування частини лівого берега річки Стрий.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Унаслідок цього наприкінці березня виникла аварійна ситуація – зсув земляної дамби. Він трапився в межах об’їзної траси Київ-Чоп, а конкретніше між відокремленим підрозділом ТМО «Стрийська міська об’єднана лікарня» та ТЦ «Епіцентр К», що потребує термінового проведення робіт з його берегоукріплення.

Розмита ділянка дамби має тенденцію до збільшення та швидкого погіршення ситуації, враховуючи наближення сезонного підйому рівня води (червень-липень). В цій частині річки Стрий рівень води в критичні моменти може підійматися до 6,5 метрів.

Стрийська міська рада та структурні підрозділи обласної військової адміністрації, регіональне управління ДСНС вживають протиаварійні заходи із запобігання виникнення надзвичайної ситуації. Вже відбулись 2 засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС із залученням дотичних спеціалістів (цивільного захисту, екології, водних ресурсів, ГУ ДСНС, поліції та інших), на яких зробили детальний аналіз ситуації, що склалася, та визначили шляхи вирішення небезпечної події.

За рішенням виконавчого комітету Стрийської міської ради уже виділили 3 млн. грн  із резервного фонду для запобігання виникнення надзвичайної ситуації з можливістю збільшення додаткового фінансування. Впродовж тижня склали кошторис на проведення аварійно-відновлювальних робіт. Безпосередньо на місці зсуву ґрунту тривають аварійно-відновлювальні роботи, а саме розчищення під’їзних шляхів до місця руйнування, що дасть можливість створення тимчасової дороги для під’їзду великогабаритної техніки для укріплення дамби.

«Часу на відновлення обмаль. В найкоротші терміни ми маємо показати дієвість та ефективність всіх залучених служб. Основна мета вчасно запобігти надзвичайній ситуації, зберегти життя людей, спокій та безпечне проживання у місті. Закликаю жителів Стрия на час проведення аварійно-відновлювальних робіт, дотримуватися правил безпеки та утриматися від прогулянок на аварійній ділянці дамби», - наголосив директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОВА Ігор Туз.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів