У Стрийському районі знайшли понад десяток касетних боєприпасів, які не здетонували під час масованого обстрілу

09:46 31 серпня 2024 р.

Фото до новини

Касетний боєприпас – це велика металева куля, яка може вибухнути від найменшого дотику.

Про це інформує поліція Львівської області, пише DailyLviv.com.

Спеціалісти управління вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції у Львівській області обстежують місця падіння ракет, виявляють, вилучають та знешкоджують боєприпаси, які не здетонували. 

На території Стрийського району поліціянти виявили понад десяток касетних боєприпасів, які не здетонували під час обстрілу, що відбувся 26 серпня. Фахівці вибухотехнічної служби знешкодили вибухонебезпечні предмети у спеціально відведеному місці, а також знищили уламки самих ракет.

Читайте також: Російська аеробалістична ракета зробила велику вирву на Львівщині

Правоохоронці нагадують: якщо ви виявили частини ракети чи «шахеда», касетний боєприпас чи якийсь інший підозрілий предмет – не наближайтесь, не намагайтесь самостійно його перемістити чи розібрати. Негайно телефонуйте на оперативну лінію "102" чи "101".

"Касетний боєприпас – це велика металева куля. Часто вони можуть не здетонувати, але продовжують нести надзвичайну загрозу. Ці "кулі" можуть вибухнути від найменшого дотику, не кажучи вже про удар чи переміщення, а наслідки такого вибуху можуть бути непоправні. Розкажіть про це своїм дітям та знайомим, попередьте їх про загрозу, а також нагадайте правила мінної безпеки", - зазначив т.в.о. начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини полковник поліції Андрій Штангрет.

Читайте такожКозицький повідомив про наслідки масованого ракетно-дронного удару по Львівщині 26 серпня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів