У США виготовлятимуть більше ПРК FGM-148 Javelin і ракет до них

11:09 30 серпня 2024 р.

Фото до новини

Раніше США надали Силам оборони України понад 10 тисяч Javelin.

Американський оборонний гігант Lockheed Martin офіційно повідомив про отримання твердого замовлення на виробництво нової партії протитанкових ракетних комплексів FGM-148 Javelin та ракет до них. Його вартість 1,3 млрд доларів, а строк виконання спільним підприємством зі Raytheon - один рік, що є рекордним показником. Про це написав сайт Defense Express, інформує DailyLviv.com.

Замовлення є частиною основного загального контракту від травня 2023 року, який діє до 2026 року та охоплює замовлення загальною вартістю у 7,2 млрд доларів. Воно також є запорукою розширення виробництва Javelin з планом виходу на 3960 одиниць на рік на рівні 2026 року.

Водночас кількість замовлених ПТРК та ракет у цьому контракті не називається. Але в ньому є, як нові замовлення для американського війська, так і експортні контракти, а також - поповнення запасів міноборони США після передачі Javelin до ЗСУ.

Зазначено, що саме цей контракт містить замовлення на понад 4000 ракет, які мають замістити передані до України ракети, вочевидь, за останній час. Бо відповідно до офіційного переліку озброєння, яке було передано США до Сил оборони України, станом на початок серпня з лютого 2022 року було надано понад 10 тисяч Javelin. При цьому ця цифра залишається незмінною з квітня 2023 року.

Зазначимо, що в фінансовому запиті міноборони США на 2025 фінансовий рік зазначено, що на ПТРК Javelin загалом має бути витрачено 398 млн доларів, а кількість виготовлених одиниць становитиме 1053. Водночас там немає розбивки на ракети та пускові, тому виключно умовна одиниця для армії США буде коштувати близько 378 тисяч доларів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів