Славські комунальники вивозили сміття з селища на берег ріки

13:12 4 квітня 2024 р.

Фото до новини

У 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Про це повідомила поліція Львівщини, пише DailyLviv.com.

Як встановили слідчі Стрийського районного управління поліції спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, директори комунального підприємства протягом чотирьох років (кожен у період свого перебування на цій посаді) незаконно захоронювали сміття на полігоні твердих побутових відходів у Славську, всупереч забороні його використання.

Читайте також: Купив сміттєвоз на папері. Директор комунального підприємства привласнив ₴500 млн

Так, у 2018 році між Славським комунальним підприємством та компанією-підрядником було укладено фіктивний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. Згідно з умовами цього договору, підрядники повинні були вивозити сміття на чинний Стрийський полігон твердих побутових відходів, проте, насправді комунальники своєю технікою вивозили його для захоронення на закритий у 2010 році полігон твердих побутових відходів у Славському. При цьому між замовником та підрядником проводились формальні підписання актів приймання-виконання робіт.

Таким чином директори комунального підприємства допустили забруднення суміжних з полігоном земельних ділянок, території прибережної захисної смуги та вод річки Опір. Сума завданих збитків становить майже 2,8 мільйона гривень.

Читайте також: На Львівщині заступник голови міськради вкрав майже ₴1 млн на придбанні Starlink та генераторів

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.2 ст.28 - ч.2 ст.239 (Забруднення або псування земель, вчинене за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: В.о. директора самбірського комунального підприємства ремонтував дороги на папері

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів