У Севастополі відкрили українську військово-морську базу

09:34 23 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Окрім нововідкритої, діють також Південна й Західна.

Як повідомило вчора, 22 жовтня, Міністерство оборони, у Військово-Морських Силах створено Севастопольську військово-морську базу. З нагоди формування нової організаційної структури на території військового містечка, що у бухті Стрілецька, було проведено урочисті заходи.

– З формуванням Севастопольської військово-морської бази створена цілісна і сучасна система забезпечення базування кораблів з відповідною інфраструктурою ВМС України, – зазначив, звертаючись до особового складу, тимчасово виконуючий обов’язки командувача Військово-Морських Сил віце-адмірал Сергій Єлісєєв.

За його словами, формування бази – це перший крок на шляху виконання визначеної Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України мети реформ щодо створення мобільних, високопрофесійних, підготовлених Військово-Морських Сил, спроможних надійно і ефективно захищати наших громадян, суспільство і державу, відстоювати національні інтереси України на морі.

В урочистостях взяли участь і привітали особовий склад Севастопольської військово-морської бази помічник Міністра оборони України адмірал запасу Віктор Максимов, заступник Голови Гагарінської районної державної адміністрації у місті Севастополі Світлана Кожаєва, Голова громадської організації «Ветерани ВМС України» контр-адмірал Віктор Носенко, члени військової ради українського флоту, представники командування ВМС ЗС України, командири з’єднань і військових частин Севастопольського гарнізону, духовенство.

Як зазначив віце-адмірал Сергій Єлісєєв, створення Севастопольської військово-морської бази стало можливим завдяки напруженій роботи протягом останніх двох років Командування ВМС, командирів і штабів, при підтримці і сприянні регіональних органів влади. Станом на сьогодні у Військово-Морських Силах України ще функціонують Південна і Західна військово-морські бази.

В рамках проведення урочистого ритуалу з нагоди формування нової структури українського флоту настоятель церкви імені Федора Ушакова отець Ігор провів освячення особового складу Севастопольської військово-морської бази. На завершення заходів відбулося проходження урочистим маршем особового складу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів