Військові інженери опановуватимуть нові спеціальності в Самборі

16:00 6 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На озброєння одного з новостворених інженерних підрозділів надійшли бойові розвідувальні дозорні машини БРДМ-2РХБ та автомобільні лабораторії АЛ-4М.

Як повідомили в четвер, 6 жовтня, в прес-службі міністерства оборони, автомобільний парк самбірських інженерів поповнився черговою партією спеціальної техніки. Зокрема на озброєння одного з новостворених підрозділів надійшли бойові розвідувальні дозорні машини БРДМ-2РХБ та автомобільні лабораторії АЛ-4М.

За словами начальника автомобільної служби частини, майора Василя Іваницького, ця техніка призначена для виконання завдань  зі забезпечення радіаційного, хімічного та біологічного захисту бойових дій частин і підрозділів, родів військ, й вони вперше прийняли такі машини. Своєю чергою, профільний спеціаліст, полковник Василь Пугін розповів, що військовослужбовцям доведеться опановувати роботу на машинах, що здатні розпізнавати забруднені радіацією та небезпечними хімічними речовинами території, а також визначати склад та ступінь їхнього забруднення.

Офіцер також зазначив: «У разі виявлення, така зона території маркується. Знезараження, знешкодження – це вже інші завдання, які виконують інші підрозділи. Однак, про ці та інші нюанси особовий склад буде знати вже під час навчання та посилених тренувань».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів