У пункті пропуску на Львівщині пройде експеримент щодо пішого перетину кордону

14:00 12 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Представники митних та прикордонних служб України і Польщі провели робочу зустріч в пункті пропуску «Угринів-Долгобичув».

З ініціативи польської сторони вчора, 11 червня, відбулася робоча зустріч представників митних та прикордонних служб України і Польщі, а також органів місцевої влади. Під час неїукраїнська та польська сторони обговорили питання проведення експерименту щодо організації пропуску через державний кордон піших осіб у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув».

Зокрема, учасники розглянули можливе місце для проведення контрольних функцій, заходи безпеки для подорожніх, обговорили інші необхідні деталі. Усі учасники відзначили готовність до проведення експерименту.

Було прийнято рішення розпочати його в період з 1 липня до 31 грудня 2015 року з використанням існуючої інфраструктури цього пункту пропуску. Ситуація у пунктах пропуску, стан під’їзних шляхів до них, а також доцільність та можливість впровадження пішохідного руху в автомобільних пунктах пропуску є серед найактуальніших питань у розбудові українсько-польського кордону.

Зокрема, у березні цього року питання впровадження пішохідного руху було на порядку денному засідання Комісії з питань пунктів пропуску та прикордонної інфраструктури українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва. Як відомо, на сьогодні на ділянці українсько-польського кордону існує один пункт пропуску для пішого переходу «Шегині-Медика» у Львівській області.

Щодоби його перетинає в середньому близько п'яти тисяч громадян, здебільшого учасники малого прикордонного руху. Про це Про це повідомили сьогодні, 12 червня, в прес-центрі Львівського обласного управління державної фіскальної служби України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів