У пунктах пропуску на Львівщині передбачили мобільний комплекс прикордонного контролю

13:28 17 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

На західному кордоні України збільшився пасажиро-транспортний потік.

Зважаючи на збільшення потоку транспорту та пасажирів, у міжнародних пунктах пропуску «Шегині», «Краковець», «Рава-Руська» працюватиме мобільний комплекс прикордонного контролю «Потік А».  Його задіюватимуть у разі різкого збільшення пасажиро-транспортного потоку, для оформлення організованих груп туристів, щодо яких буде попередня інформація про перетин кордону.

Започатковано також процедуру попереднього  інформування прикордонників про списки груп туристів – шляхом надсилання списків на електронні адреси пунктів пропуску. Ця інформація дає  змогу пришвидшити процедуру прикордонного оформлення.

Лише за п’ять місяців 2015 року через пункти пропуску на українсько-польському кордоні пройшло понад 6 мільйонів 274 тисячі людей, а транспортних засобів – понад  2 мільйони 160 тисяч. Це на 21% та 13% відповідно більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомили сьогодні, 17 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість прикордонники розповіди в середу:

«З початком літнього сезону на західному кордоні відмічається збільшення пасажиро-транспортного потоку. В основному це зумовлено початком туристичного сезону, а також зміною напрямків відпочинку з південного на західний.

Так, лише за п’ять місяців 2015 року в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні кількість подорожуючих сягнула понад 6 мільйонів 274 тисячі кількість людей, а транспортних засобів понад 2 мільйони 160 тисяч транспортних засобів, що на 21% та 13% відповідно більше, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Вже зараз прикордонники посилюють інспекторським складом усі пункти пропуску у Львівській області, адже ті приймають більше подорожуючих, а ніж передбачено їхньою пропускною спроможністю.

Працюють оперативні групи, які реагують на скарги громадян. Проте варто додати, що прикордонники й надалі звертатимуть прискіпливу увагу при перетині кордону на безпекову складову.

У зв’язку з цим та, враховуючи тенденцію до збільшення потоку транспорту та пасажирів, у міжнародних пунктах пропуску «Шегині», «Краковець», «Рава-Руська» працюватиме мобільний комплекс прикордонного контролю «Потік А2. Він використовуватиметься у разі різкого збільшення пасажиро-траснпортного потоку, для оформлення організованих груп туристів, щодо яких буде попередня інформація про перетин кордону. 

Започатковано попереднє інформування прикордонників про попередні списки груп туристів – шляхом надсилання списків на електронні адреси пунктів пропуску. Ця інформація дає змогу пришвидшити процедуру прикордонного оформлення.

Про це повідомили сьогодні, 17 червня, на сторінці «Державна прикордонна служба України – Західний кордон» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів