У Польщі загинули внаслідок аварії п'ятеро українців, ще 27-х – госпіталізовано (відео, оновлено)

12:48 23 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 24tv.ua

Поблизу польського міста Гарволін зранку в четвер, 23 липня, врізався в дерево автобус з українцями.

Як повідомляють польські ЗМІ, внаслідок аварії 4 людини загинули, більше 20-ти отримали поранення. Згідно з повідомленням, автобус, що їхав трасою №17, за 2 км від Гарволіна, за нез'ясованих обставин з'їхав на зустрічну смугу, скотився в кювет та врізався в дерево.

Аварія на сході Польщі трапилася близько 6:30 за місцевим часом (7:30 за Києвом). Наразі не відомо, що стало причиною аварії. За інформацією коменданта місцевої поліції Марека Капусти, в автобусі перебувало щонайменше 60 осіб, більшість з яких були українцями.

Про це повідомив сьогодні, 23 липня, «Телеканал новин «24». Натомість в агенції Укрінформ розповіли в четвер:

«За уточненою інформацією, унаслідок аварії за участю українського автобуса сполученням Долина – Івано-Франківськ – Варшава в районі польського міста Гарволін (70 кілометрів на південь від Варшави) загинуло п’ятеро осіб, 27 осіб потрапили до лікарень Варшави та кількох інших міст. Попередньо усі загиблі та постраждалі є громадянами України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив речник поліції міста Гарволін Марек Капуста. «Три особи загинули на місці, дві – у лікарнях», – заявив Капуста.

За його інформацією, постраждалі потрапили до лікарень у Варшаві, а також у містах Рикі, Гарволін, Мінськ-Мазовецький, Бяла Подляска і Сєдльце. Він зазначив, що стан постраждалих є різним. Їх перевозили до лікарень 11 карет швидкої допомоги та два рятувальні гелікоптери.

Як зауважив речник місцевої поліції, в автобусі були українці, і в нього поки що немає інформації, що ним подорожували також громадяни Польщі. Капуста повідомив, що серед загиблих - водій автобуса, а також молода жінка, яка померла у лікарні міста Гарволін.

Нагадаємо, на трасі S17, за 70 кілометрів від Варшави, сталася ДТП за участю українського пасажирського автобуса, який прямував за маршрутом Долина – Івано-Франківськ – Варшава. Сигнал про ДТП українського автобуса з 49 особами надійшов у поліцію о 7:25 (за київським часом).

За попередньою інформацією, з невстановлених причин автобус виїхав на зустрічну смугу руху, а потім з’їхав у рів і в'їхав в дерево. У польській поліції припускають, що водій міг заснути за кермом».

Про це повідомили сьогодні, 23 липня, в агенції Укрінформ.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів