У Польщі скоротять термін легального перебування для українців

14:25 6 лютого 2024 р.

Фото до новини

У Польщі оголосили терміни продовження легального перебування громадян України зі статусом UKR: вони значно коротші, ніж очікувалося.

На сайті Канцелярії прем'єр-міністра опубліковано відповідний законопроєкт. Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Згідно з проєктом, початково планується продовжувати тимчасовий захист українців до 30 червня 2024 року. Також ним буде запроваджено низку змін до Спецзакону для українців.

Нові зміни до закону про біженців набудуть чинності з 1 липня 2024 року. Вони передбачають легалізацію перебування в Польщі відповідних категорій українців у новому форматі. Відповідні зміни повинні бути ухвалені протягом I кварталу 2024 року.

Читайте також: У Польщі переглянуть соціальні виплати українцям

Отож перебування українських біженців на території Польщі буде продовжено до 30 червня 2024 року, а не до вересня, як планувалося раніше. Також до цього терміну окремим категоріям українців дозволяється проживати у будівлях для колективного проживання.

Українці, що перебувають на території РП на підставі віз або тимчасових дозволів на перебування можуть на законних підставах бути в країні до 30 червня 2024 року.

Політики вже анонсували, що українцям слід очікувати скорочення державних соціальних виплат.

Читайте також: За що скоротять виплати українцям у Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів