У Польщі підпалили хостел, у якому мешкали працівники з України

15:21 7 липня 2020 р.

Фото до новини

У Малопольському воєводстві затримали чоловіка, котрий підпалив хостел для робітників, у якому мешкали, зокрема, працівники з України.

У селі Поґожице неподалік Хшанува у Малопольському воєводстві затримали двох громадян Польщі у зв’язку з підпалом хостелу для працівників, у якому серед інших мешкали трудові мігранти з України.

У зв’язку з інцидентом поліція затримала жінку та чоловіка, які теж тимчасово мешкали у цьому хостелі. Після допиту 32-річну жінку звільнили. Чоловіку, 42-річному жителю Хшанува, висунули обвинувачення. Він буде нести відповідальність за спричинення пожежі, що загрожувала життю та здоров’ю багатьох людей. Цей злочин карається 10 роками позбавлення волі. Прокурор попросив у суду взяти затримано під тимчасовий арешт. Мотиви підпалу наразі невідомі.

Повідомляється, що пожежа у хостелі в Поґожицях почалася у суботу пополудні. Вогонь швидко охопив перший поверх. У будинку тоді було 12 осіб, частина з яких - громадяни України. Усім вдалося безпечно покинути будівлю до приїзду пожежників. Гасіння пожежі тривало кільканадцять годин.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо.

Карантин у Польщі не стосується працівників з України у сільському господарстві.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів