У Польщі готуються до провокацій вагнерівців на кордоні

14:58 7 липня 2023 р.

Фото до новини

Зараз польські прикордонники фіксують близько двох сотень нелегальних спроб перетину кордону на добу з боку Білорусі.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Польща та союзники мають бути готові до найгіршого сценарію. На цьому в ефірі Польського радіо наголосив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Мацєй Вонсік. За його словами, неможливо передбачити, на які провокації здатен Лукашенка, а присутність у Білорусі так званої групи Ваґнера може свідчити про підготовку до провокацій.

Посадовець також зазначив, що Україні теж варто остерігатись нападу ваґнерівців.

«Якщо вони опиняться у Білорусі, можливо, в якийсь момент вони вирішать атакувати Україну з півночі. Україна має підготувати певний стратегічний чи тактичний резерв на білоруському кордоні, але і ми маємо бути готові до найгіршого сценарію. Можливо, цього не станеться, але ми маємо прогнозувати сьогодні, що група Ваґнера буде в Білорусі і буде використана для провокацій на кордоні», - сказав заступник міністра.

Мацєй Вонсік пояснив, що наразі немає випадків спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону без участі білоруських служб. Якби не сприяння білоруських прикордонників, випадків нелегального перетину кордону взагалі не було би. Як зазначив віцеміністр, завдяки будівництву загорожі значно зменшилася кількість спроб перетину кордону з Білоруссю. Польські прикордонники фіксують близько двох сотень таких спроб на добу.

Зеленський доручив командуванню посилити кордон з Білоруссю

Вагнерівців у Білорусі наразі не зафіксовано - Наєв

У Білорусі за 200 км від України вже будують табори для вагнерівців – ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів