У Львівській міськраді визнали проблеми зі сміттям (відео)

13:25 12 вересня 2016 р.

Заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк запевнила, що проблеми зі сміттям намагатимуться врегулювати вже до кінця понеділка.

У прес-службі міськради визнали сьогодні, 12 вересня, що двоє з п’яти перевізників твердих побутових відходів, які працюють у Львові, «не повною мірою справляються із вивезенням сміття, відтак, певні проблеми зафіксовано у трьох районах – Франківському, Шевченківському й Сихівському. Заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк запевнила з цього приводу: «У міській раді зараз працює штаб, засідання якого відбуватиметься о 12.00 на рівні першого заступника міського голови, тож, власне, будемо ці питання обговорювати і вирішувати. Обсяг сміття в осінній період збільшився. Місто максимально допомагатиме тим двом перевізникам, які не справляються, щоб проблему було вирішено вже сьогодні до кінця дня. Інші 3 перевізники з вивезенням сміття справляються».

За словами Ірина Маруняк, міськрада з окремими сміттєзвалищами жодних угод не укладає: кожен перевізник як приватна структура має свої домовленості з регіонами. Чиновник пояснила: «Це питання перевізників. Одні перевізники такі домовленості мають і їх дотримуються. В інших є певні проблеми: блокуються ті чи інші сміттєзвалища, не дають можливості вивозити сміття».

Заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій також запевнила, що відходи зі Львова вивозять на територію Львівської області та за її межі, натомість на Грибовицьке сміттєзвалище вивіз не здійснюється. Як додала Ірина Маруняк, зараз там тривають роботи щодо монтажу камер відеоспостереження.

Загалом планується встановити вісім камер. На це з бюджету міста спрямовано 1,3 млн гривень. Уже встановлено чотири камери. Решту встановлять до кінця тижня. Окрім цього, монтується паркан, який буде повністю закривати вхід до сміттєзвалища. Ці роботи триватимуть до кінця вересня.

Окрім цього, міськрада продовжує вести перемовини з громадами Малехова, Дублян та Грибович щодо відновлення робіт зі стабілізації Грибовицького сміттєзвалища. Створено відповідну робочу групу, куди входять мешканці й депутати цих громад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів