У Міноборони України одне звільнення і два призначення

20:35 11 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів звільнив одного заступника міністра оброни і призначив двох.

Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише DailyLviv.com. За поданням міністра оборони України уряд звільнив з посади заступника міністра оборони Олександра Балануцу.

Рустем Умєров подякував Балануці за роботу та його внесок у роботу міністерства. Надалі він продовжить свою дипломатичну карʼєру.

Олександр Балануца був призначений на посаду 17 травня 2024 року і відповідав за напрямок європейської інтеграції.

На посаду заступника міністра оборони з питань європейської інтеграції  Кабінет Міністрів України, також за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив Сергія Боєва. 

До свого призначення 41-річний Сергій Боєв працював заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. У період з 2016 по 2022 роки обіймав керівні посади у державних компаніях НАК “Нафтогаз України” та АТ “Укргазвидобування”.

Раніше Боєв працював у провідних міжнародних банківських установах, а також в консалтинговій компанії Boston Consulting Group.

Сергій Боєв має ступінь бакалавра міжнародної економіки, який здобув у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана, а також ступінь магістра з ділового адміністрування, який отримав у Вортонській бізнес-школі Університету Пенсильванії (США).

Також Кабінет Міністрів України, за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, призначив заступником міністра оборони бригадного генерала юстиції Сергія Мельника на позивний “Marsel”, точніше - "Генерал Марсель".

Сергій Мельник народився 12 липня 1977 року у Вінницькій області. У 1999 році закінчив Харківський військовий університет. У 2009 році здобув другу вищу освіту.

З 1999 року проходив службу на різних посадах в бойових бригадах Протиповітряної оборони.

З листопада 2019 року обіймав посаду начальника Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У 2022 році Сергій Мельник успішно закінчив курси вищого керівного складу стратегічного рівня (L-4) Національного університету оборони України.

З початку повномасштабного вторгнення керував обороною міста Харкова.

Новопризначений заступник міністра є доктором юридичних наук, професором військового права, заслуженим працівником освіти України та лауреатом Державної премії України в галузі освіти.

"Вдячний за високу довіру Кабінету Міністрів України та міністру оборони Рустему Умєрову, які поклали на мене відповідальну місію виконувати задачі заступника міністра оборони. Для мене честь працювати у команді справжніх професіоналів, спільно будувати сучасну армію та рухатись до перемоги над окупантом. Служу Українському народові! Разом до перемоги", - написав Генерал Марсель у соціальній мережі.

Професор, мабуть, мав на увазі "виконувати завдання", бо "задачі вирішують".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів