У Львові зводять самобуд на захопленій землі Стрийського парку

10:38 14 вересня 2024 р.

Фото до новини

Замість підпірної стінки уже виросла триповерхова споруда.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, пише DailyLviv.com

За його словами, на вулиці Парковій власник зводить самобуд, прихопивши територію Стрийського парку.

«З дозволів у нього – лист від Мінкульту. Який дозволив йому будувати підпірну стінку. Жодного дозволу на будівництво чи реконструкцію від міста, чи ДІАМу, будівля — пам’ятка архітектури місцевого значення, а щодо землі – то власник вийшов за межі своєї ділянки на територію природо-заповідного фонду Стрийського парку. Нахабству немає меж!" - обурився Любомир Зубач.

Читайте такожЕлітний самобуд у парку «Знесіння» вимагають знести

Він наголосив, що ця історія не нова.

"Три роки тому особисто писав про самочинні будівельні роботи на Парковій, 9. Звичайно, наша міська інспекція ДАБК зверталась і до прокуратури, і в столичний держархбудконтроль (бо пам’ятки – це їхні повноваження). Але як очевидно з фото – віз не просто там, його нахабно рухає вперед власник. І от тепер показує лист від Мінкульту, який дозволив йому будувати таку собі підпірну стінку на три поверхи! На кого таке пояснення розраховане?

Дуже сподіваюсь, що принаймні зараз і ДІАМ, і Мінкульт відреагують на цю ситуацію. І столичні інспектори бодай на третій рік таки доїдуть до Львова з перевіркою. Бо це вже переходить всілякі межі.

А загалом ця ситуація є яскравим свідченням «доцільності» мораторію на будівельні перевірки в останні роки», – наголосив Любомир Зубач.

Нагадаємо, на історичній Цитаделі у Львові виявили самобуд. Поліція порушила кримінальну справу (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів