У Львові зірвали представлення нового начальника обласного управління ДАІ, заблокувавши вхід до нього (відео, оновлено)

12:42 9 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Відтак начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, а згодом і речник ДАІ Львівщини Галина Лемішко повідомили, що, зважаючи на громадський протест, сьогодні представлення начальника ДАІ не буде.


Відео: ZIK

Західна інформаційна корпорація інформує сьогодні, 9 липня, в повідомленні «Активісти знову заблокували ДАІ Львівщини. Представлення Харабари скасовано»:

«Активісти заблокували головний та службовий вхід у приміщення УДАІ у Львівській області, де сьогодні на 9:00 було анонсовано представлення нового начальника ДАІ Степана Харабари. Про це 9 липня з місця події повідомив кореспондент ІА ZIK.

На місці події присутні близько 20 громадських активістів з організацій «Батьківський комітет», «Білі горвати», «Економічний бойкот Партії регіонів», які закрили металевими лавками головний та службовий вхід в управління, аби не допустити представлення Харабари. Наразі на місці не було керівництва обласної міліції та самого Степана Харабари.

Начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, а згодом і речник ДАІ Львівщини Галина Лемішко повідомили, що, зважаючи на громадський протест, сьогодні представлення начальника ДАІ не буде. Як наголосив громадський активіст Андрій Рожнятовський, громадськість вимагає, аби МВС скасувало призначення Харабари, а він на загальних підставах мав би взяти участь у конкурсі на посаду начальника ДАІ Львівщини.

«В іншому випадку МВС має зрозуміти, що воно знову повертає недовіру до міліції з боку громадян», – зазначив Рожнятовський.

Нагадаємо, 7 липня громадськість також зірвала заплановане представлення Степана Харабари на посаді начальника ДАІ Львівщини».

Натомість інтернет-видання «Zaxid.net» розповіло сьогодні, 9 липня, про цю подію в публікації «Начальник ДАІ Львівщини не прийшов на своє представлення» так:

«Представлення начальника Львівського обласного управління ДАІ Степана Харабари у середу, 9 липня, знову не відбулося. Більш того, ні Степан Харабара, ні Дмитро Загарія, який 7 липня мав представити головного ДАІвця, на представлення не приїхали. Це попри те, що 8 липня був офіційний анонс події.

Про те, що активісти зібралися даремно і представлення таки не буде повідомила зранку вже на місці події старший інспектор управління ДАІ у Львівській області Галина Лемішко. Однак, коли воно відбудеться, Лемішко відповісти не змогла. Ніхто з посадових осіб до громадськості не вийшов.

«Сьогоднішня акція була для мене очікуваною, бо я завжди знав, що до людей ставляться як до худоби. Але центр зв'язків з громадськістю мав би повідомити, що представлення відмінено», – зазначив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв. За його словами, міліція просто закинула камінь, сподіваючись, що громадськість не прийде, однак люди прийшли.

«Сьогоднішня акція вдалась, бо якби люди не прийшли, то Харабара вже був би представлений. Половина міліціонерів вже була закрита в актовому залі, половина вийшла на вулицю покурити навіть без картузів», – зазначив Савельєв.

Він також додав, що представляти Харабару сьогодні мав начальник управління кадрового забезпечення ГУ МВСУ у Львівській області Олег Зарічний. Однак, до людей він не вийшов.

Як повідомляв «Zaxid.net», громадські активісти у понеділок, 7 липня, не допустили представлення особовому складу начальника обласного ДАІ Львівської області Степана Харабари. 6 червня Дмитро Загарія заявив, що готовий представити Степана Харабару як керівника обласного управління Державної автомобільної інспекції лише після люстрації громадськістю. Проте 10 червня стало відомо, що Харабара написав заяву на звільнення з органів внутрішніх справ.

У травні цього року Харабара офіційно заявив про свою відмову від цього призначення. Пояснив він це тим, що не може працювати на цій посаді, поки ГУ МВС у Львівській області керує Дмитро Загарія, а також відмовився проходити люстрацію, однак потім передумав.

Нагадаємо, 17 квітня речник ГУ МВС у Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що надійшов наказ на призначення Степана Харабари на посаду начальника ДАІ Львівської області. Втім, 25 квітня сам Степан Харабара сказав, що не бачив наказу і не отримував жодних дзвінків».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів