У Львові зносять «Народну лічницю» імені Шептицького в охоронній зоні ЮНЕСКО? (доповнено відеосюжетом)

12:46 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Через це там була сутичка між громадськими активістами й журналістами та працівниками компанії-забудовника, яку пов'язують із регіоналом Зубиком.


Відео: Zaxid.net

Про це активісти Львівського Євромайдану інформують сьогодні, 10 січня на його сторінці в мережі «Facebook». Окрім того, вони повідомляють: «Компанія регіонала Зубика вже знесла третину шпиталю Шептицького на Озаркевича, 4. І це попри офіційну заборону руйнувати пам'ятку архітектури».

Натомість «iPress.ua» інформує в п’ятницю: «Сьогодні, 10 січня у Львові на вулиці Озаркевича зруйнували лікарню, яку заснував Андрей Шептицький, щоб на її місці побудувати офісний центр. Про це повідомляє Дмитро Кумар у своєму «Facebook». «Сьгодні о сьмій годині ранку львівські вандали зруйнували пам'ятку архітектури лічницю Андрея Шептицького, що на вулиці Озаркевича, яка була споруджена митрополитом для бідних людей», – заявляє він.

Відтак «iPress.ua» нагадує: «У травні депутати Львівської міської ради дали згоду на зведення сучасних офісів біля собору святого Юра у буферній зоні ЮНЕСКО. Всього проголосували 48 депутатів Львівської міськради, з них 40 – «свободівці», 4 депутати від «України Соборної», двоє від НРУ та по одному від «Фронту змін» та «За Україну». Загалом в голосуванні брали участь 72 депутати. Зауважимо, що компанію-забудовника – ТзОВ «Розвиток нерухомості» пов'язують з ім'ям скандально відомого депутата-регіонала Володимира Зубика. Жителі Львова виступають проти забудови, проте голова Львівської архієпархії УГКЦ Ігор Возьняк написав листа міському голові Львова Андрієві Садовому, в якому просив посприяти будівництву офісів на колишній території шпиталю імені Андрея Шептицького».

Як інформував «ЩЛ», 19 вересня активісти руху «Автономний опір» та мешканці Львова пікетували міську раду, протестуючи проти незаконних забудов на вулицях Хмельницького, Тарнавського й Озаркевича.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів